Dorpsstraat 5708 GH Stiphout

Huur: 1950.00 €
  • Categorie: appartement
  • Perceel opp. 118
  • Kamers: 3
  • Aanvaarding: in overleg

Monumentaal en luxueus wonen in de luwte van een (h)echt Brabants dorp: De Kloostertuin in Stiphout

In de schaduw van de St. Trudokerk in Stiphout staat een uitzonderlijk appartementencomplex. Monumentaal van buiten, modern van binnen. De klassieke bouwstijl harmonieert voortreffelijk met de neo-gotische trekken van de 125 jaar oude kruisbasiliek. Alsof het complex al eeuwen deel uitmaakt van het dorpsgezicht, zo vertrouwd en voornaam is de uitstraling. Het U-vormige gebouw koestert in zijn armen een groene, sfeervolle hof. De nabijheid van de kerk en de oase van rust, inspireerden de naamgevers tot een welluidend predikaat, dat dit zeldzaam fraaie complex past als een handschoen: De Kloostertuin. Wonen in Stiphout betekent wonen in de luwte. Een (h)echt Brabants dorp waarin gemoedelijkheid en betrokkenheid bewaard zijn gebleven. Bos en wei liggen bij wijze van spreken in uw achtertuin. Vanaf de ruime loggia snuift u de geur op van het omringende groen. Maar bestaat genieten van de stilte niet bij gratie van een beetje drukte, gezelligheid, leven in de brouwerij. Ja, juist. Daarom is het zo prettig dat om de hoek de gemoedelijke dorpskern lonkt, met zijn winkels, terrassen en een handvol restaurants. Op een steenworp afstand klopt het levendige stadshart van Helmond, en op twintig autominuten dat van Eindhoven en s-Hertogenbosch. Vredige dorpsrust en opwindend stadsrumoer: in De Kloostertuin kunt elke dag opnieuw kiezen tussen het beste uit twee werelden. Royaal zijn de afmetingen, rijk is het uitrustingsniveau. De Kloostertuin telt 37 grote, luxueuze appartementen die hoogstaand comfort combineren met een zorgvuldige afwerking. De appartementen zijn verdeeld over vier bouwlagen (begane grond en drie verdiepingen), die zowel via de lift als via een vaste trapopgang toegankelijk zijn. Maximale privacy is gewaarborgd doordat elke twee appartementen één lift delen. Zwevende vloeren elimineren contactgeluid, waardoor de keuze voor de vloerafwerking ongelimiteerd is.

De appartementen zijn hun tijd vooruit. Ze zijn ontwikkeld volgens het principe van duurzaam bouwen. Door de hoge isolatiewaarde is het er aangenaam wonen in alle seizoenen. Een prettig gegeven dat nog eens wordt versterkt door een hoogwaardig koel- en verwarmingssysteem dat ’s winters zorgt voor een aangename, gelijkmatige verwarming en ’s zomers voor een prettige verkoeling. Met deze milieuvriendelijke energievoorziening bent u verzekerd van een bijzonder comfortabel leefklimaat. In de kloostertuin staat uw privacy voorop. De loggia’s die bij de appartementen horen zijn zodanig van opzet dat u zich er helemaal vrij voelt. Het appartementencomplex biedt een omgeving waarin u ook veilig kunt wonen. Zo beschikt De Kloostertuin over een ingebouwde sprinklerinstallatie en een videofoonsysteem.

Appartement 2.8 is gelegen op de 2e verdieping en heeft een totaal woonoppervlak van ca. 118 m2. U komt binnen in de ruime hal met meterkast en zicht op het binnenplein. Voorts heeft u toegang tot de ruime woonkamer van ca. 51,5 m2 met toegang tot de ruime loggia met terrasvlonders en inbouwverlichting. Het gehele appartement is in lichte tinten afgewerkt met spuitwerk wanden en plafonds. In het plafond is op diverse plaatsen inbouwverlichting aanwezig. In de wasruimte treft u aansluitingen voor een wasmachine en een droger, alsmede de opstelling voor de mechanische ventilatie unit. De open keuken is centraal gelegen en belegd met een antracietkleurige tegelvloer. De modern en luxe uitgevoerde keuken is in hoekopstelling geplaatst met extra wandunit. De Siematic keukeninrichting beschikt over de volgende (Siemens) apparatuur: Brede RVS spoelbak, Volledig geïntegreerde vaatwasser, Brede, 5-pits inductiekookplaat met RVS achterwand, Brede RVS afzuigkap, RVS combi-oven en Koelkast. Het ruime natuurstenen werkblad, de onder- en bovenkastjes, onderbouwverlichting en praktische (panne)lades maken het geheel compleet. In het plafond is inbouwverlichting aangebracht. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een portaal met toegang tot de 2 slaapkamers, toilet en badkamer.
De moderne badkamer is geheel betegeld en voorzien van de volgende luxe sanitaire voorzieningen: Inloopdouche met thermostaatkraan en glazen douchedeur, Ligbad met thermostaatkraan en handdouche, Brede wastafel met twee kranen, spiegelkastjes en onder- en zijkastjes, Hangend toilet met inbouwreservoir en Designradiator. In het plafond is inbouwverlichting aanwezig. Het separate toilet is deels betegeld en voorzien van een hangend toilet met inbouwreservoir en een hoekfonteintje. De eigen parkeerplaats en berging zijn in het souterrain gelegen.

De servicekosten bedragen momenteel ca. € 240,- per maand.

Opmerkingen:             Huisdieren in overleg

Huurperiode:               minimaal 12 maanden

Aanvaarding:               in overleg

Bewoning:                    kaal

Borg:                              € 3900,--

Huur:                              € 1950,-- per maand excl. g/w/e

                                        Servicekosten € 240,--

Map & Directions

image

Contact persoon

Uw woning zoeken